סדר וארגון והפרעות קשב

סדר וארגון והפרעות קשב

זהו התיישבתי לכתוב .וזה אחרי שהבאתי את הבית למצב מסודר ומאורגן ברמה שמספקת אותי.
רק ככה אני יכולה להביא את עצמי למצב של ריכוז יחסי בלי "עזרים טקטיים".
היום אני יכולה לומר ,בפרספקטיבה רחבה ושנים של ניסיון ,עם תואר ראשון ב-hdad ,שמצאתי פתרון מעשי ואפילו רווחי בהסתגלות לחיים תחת תואר זה ואפילו לקחת את המינוס ולהפוך אותו לפלוס (תרתי משמע ).
החברה נוטה להדביק כינויים מסוגים שונים המשאירים את חותמם על אישיותך ומשפיעים עליך גם כשאתה בוגר ואיש משפחה . הקושי בהתנהלות ובהתמודדות פוגשים אותך בכל פינה ופינה בחיים .
שאלה אותי לקוחה (בעלת תואר דומה לשלי ) ובנוסף בעלת תארים בפסיכולוגיה –
"איך זה מסתדר ?!-סידור וארגון בית והפרעות קשב וריכוז "? באותו הרגע לא הייתה לי תשובה ורק מהסיבה שאף פעם לא הקדשתי לזה מחשבה .
אני יודעת שכבר מגיל צעיר סיגלתי לעצמי דרך מיוחדת לשמור על עצמי על-ידי התארגנות מוקדמת ושמירה על סביבה מסודרת בשביל לא לאבד את הדרך .
אני יכולה להעיד על עצמי ואין לי ספק שגם על רבים מלקוחתי ,שמסוגלים לבצע משימות ביעילות רבה יותר כשהסביבה בה הם נמצאים מאורגנת מסודרת ונקייה .הנפש והגוף מרגישים סוג של הקלה שמניע לעשיה ,יצירתיות ואפילו אושר .
לקוחות רבים שפנו אלי ספרו לי שהם חובים עומס נפשי שגורם להם לסוג של תקיעות ,שיתוק ,חוסר יעילות ,כבדות ותפקוד קלוקל ,המשותף לכולם -בית בכאוס .
אני חושבת שעם כל הקשיים האובייקטיבים אפשר לפשט את חיי היום -יום ,אם עוצרים רגע ומקדישים זמן להתארגנות מחודשת .
מה עושים ? איך מתחילים ?כמו בניווט שטח כשרוצים להגיע מנקודה לנקודה אנחנו נעזרים במפה ,מצפן ונכון להיום ב-waze ,כך בשלב ראשון -נמפה את הבית .
-נחלק את הבית לחדריו השונים ולפונקציות שכל חדר ממלא .לכל חדר והפונקציה שלו יש גם את החפצים והפריטים הקשורים אליו .
-נערוך בדיקה ונתחיל אחריה מיון והעברה של אותם החפצים לאותו החדר המיועד .
-את החפצים הממוינים נסדר לפי נושאים בעזרי אחסון כמו סלסילות או קופסאות.
-נתייג כל קופסה ברישום  תכולתה .
-בסוף תהליך הארגון בא תהליך בדיקה ,בה נבדוק האם הסדר החדש  משרת אותנו ? או שאנחנו משרתים של הבית ?האם החפצים חוזרים למקום הייעודי בתום השימוש? והאם ההתנהלות של דיירי הבית השתפרה וכמובן ההרגשה הכללית של דיירי הבית האם היא השתפרה ?

בדרך -כלל אנשים עם הפרעות קשב סוחבים איתם תכונות כמו דחיינות ,קושי בהתמדה לאורך המשימה ואיבוד עניין ,אך מצד שני יש להם את היכולת לראות את התמונה הכוללת לפרטיה הקטנים
.בשביל לצלוח במשימה קטנה כגדולה ושהיא תבוא על סיומה ובהרגשה טובה ,רצוי לא לעשותה לבד ,אלא עם "נפש תאומה " רצוי לא "סיאמית" . ורצוי שה"נפש התאומה " תדע לפרגן ולעודד כי זה לא תהליך פשוט .

בתור אימא לשלושה ילדים שמתמודדים יום יום עם הפרעות קשב וריכוז והיפראקטביות ועם  כל ההשלכות של אפיון זה ,דרך נוספת להקל על ההתמודדות שלהם ושלי זה ללמד אותם לתכנן ולהתארגן מראש -ויפה שעה אחת קודם  (אם זה בהכנת התיק לבית ספר בערב קודם וכד')
,ביצוע מטלות בזמן קבוע ,תכנון ושמירה על סדר יום קבוע כמה שאפשר תוך גמישות יחסית .
רצוי לתת לילדים  2 אפשרויות לבחירה כשמדובר בהתנהלות היום-יומית במידה ונתקלים בסרבנות או שליליות כי בנוסף לאפיונים שכבר העלתי ,יש אפיונים נוספים כמו דעתנות ,קושי בקבלת מרות וכמובן עצמאות .
אני סבורה שכאשר יש תשתית טובה עם קווים ברורים לארגון הבית כך יותר קל לשמר את הסדר לאורך זמן.

כתיבת תגובה